Frequently Asked Questions

Is Urban Republic een non-profit organisatie?


Ja. We zijn een vereniging zonder winstoogmerk en vallen onder het Wetboek van Verenigingen en Venootschappen
Wat doen we?


We organiseren verschillende soorten evenementen en projecten die allemaal gericht zijn op de paradoxen en uitdagingen van het stadsleven. We willen de hartslag van de stad versterken en de uitdagingen die het met zich meebrengt. We richten ons op verschillende onderwerpen zoals natuur in de stad, intox & detox, toerisme en economie, regionale promotie en betrokkenheid, kennis & kunde, kunst & cultuur, zinvol ondernemerschap, etc ... Ons doel is om één Urban Republic evenement per jaar te organiseren.
Waarom zou ik lid worden van Urban Republic?


Omdat het leuk is.
En omdat we graag mensen verbinden en een sociale hub creëren.
Oh, en omdat we geen geld hebben. Al onze projecten en evenementen zijn dus gebaseerd op vrijwilligerswerk.
Wat voor vrijwilligerswerk bieden jullie aan?


Onmogelijke vraag om te beantwoorden, omdat het afhangt van elk specifiek evenement of project. Soms hebben we handen nodig die graag vuil worden. Of mensen die graag foto's maken. Of drankjes serveren. Of brieven schrijven. Of dingen bouwen. enz ... Vrijwilliger worden bij Urban Republic is geen vaste verplichting. Je bekijkt het project dat aan de gang is. Je beslist of je het leuk vindt of denkt dat het je tijd waard is.
Word ik betaald als vrijwilliger?


Nee. Al onze inkomsten worden terug in de projecten geïnvesteerd.
Zijn jullie op zoek naar sponsors?


Ja, graag! We zouden het heerlijk vinden om enkele meters en peters te hebben die onze werking financieel kunnen ondersteunen.

Even more question? Contact Us!